KEMISK PEELING EN AHA SYRABEHANDLING – STOCKHOLM

 Kemisk peeling är ett samlingsnamn för en rad olika behandlingar som regenererar hudceller. AHA och TCA är två vanliga kemiska peelingmetoder med varierande styrka. Sahlsten Skin Care Clinic erbjuder kemisk peeling, en AHA-syrabehandlng, för snabb förbättring av hudkonditionen. För ovan hud rekommenderas en mildare koncentration av kemisk peeling. För att förbereda huden inför behandlingen rekommenderas behandlande hemvårdsprodukter som går bra att beställa direkt i webbshoppen.

När du tvättar dig försvinner en del av hudens skyddande lager med fett. Därför är det viktigt tvätta med rätt produkt som tvättar rent utan att förstöra hudens normala bakterieflora, och att smörja in huden med en bra kräm, eller lotion. En problemfri hud, betyder inte att den är underhållsfri. En hud med ökad talgproduktion och torr hudyta oxiderar och bildar ofta tilltäppningar, en hornplugg bildas och risken för acne ökar.

Glykolsyrabaserade hudvårdsbehandlingar och produkter tvättar rent huden utan att förstöra hudens normala flora och yttre skyddande barriär, huden tappar celler och därmed bildas nya, hudytan blir ren, slät och mer elastisk och en normalisering av talgproduktionen inträffar. Kemisk peeling passar alla hudtyper, förutsatt att huden förövrigt är frisk.

KEMISK PEELING FÖRE OCH EFTER BEHANDLING

kemiskpeeling kemiskpeeling

Kemisk peeling påskyndar läkning av acne samt mörka ärr efter acne, och pigmentering efter graviditet kan med fördel behandlas kemiska peeler. Förberedande behandling rekommenderas dagligen i ca två veckor innan behandling för ett optimerat resultat. Mildare koncentrationer av glykolsyra att börja med, nedan visas ett bra alternativ att börja med, därefter kan hudvården optimeras.