Avancerad hudvård

AVANCERAD HUDVÅRD

Resultatinriktad avancerad hudvård med kemisk peeling och glykolsyra. Glykolsyra har den minsta molekylen i gruppen AHA-syror (alfa-hydroxy syror), och har därför fått stor uppmärksamhet i hudvårdssammanhang. Glykolsyra framställs från rörsocker och anses därför vara en naturlig molekyl, som används för att exfoliera och därmed rengöra huden.

HUD ÅLDRAS OCH KEMISKA REAKTIONER PÅVERKAR STRUKTUREN

När huden åldras bildas en förtjockning av epidermis och hornlagret vilket ses som en ojämn, lysterlös hud. Underliggande dermis förlorar hyaluronsyra, vatten och kollagen vilket gör att huden förlorar både elasticitet och volym.

Vi vet från vetenskapliga studier att fria radikaler bidrar till cellåldrande och hudförändringar genom att orsaka skador på DNA-molekylen. Fria radikaler bildas vid kemiska processer som vi kallar för oxidering.

Denna oxidation leder till att kollagen, elastin och andra viktiga strukturer förstörs. Glykolsyrabaserade peeler aktiverar huden genom att stimulera hudens egna funktioner. De mest effektiva antioxidanter vi känner idag är A-vitaminsyra, C-vitamin, E-vitamin, druvkärnextrakt, grönt teextrakt samt phyticsyra.

Eneomey och Dermaceutic är värdsledande inom avancerad hudvård. Med ökad cellomsättning ses lyster, spänst och jämnare hudstruktur, snabbare återhämtning efter portömning samt en normalisering av talgproduktionen. Med ökad hudhälsa som resultat. Samtliga produkter innehåller maximala koncentrationer av alla dessa kraftfulla antioxidanter.

TCA (triklorättiksyra) är kraftigare än glykolsyra och används främst när huden är i behov av en mer påtaglig förbättring av hudstrukturen. TCA rengör porer och reducerar fina linjer genom att stimulera kollagentillväxten. Denna peel exfolierar huden djupare vilket också kan hjälpa till att reducera acne, och förminska porstorleken. De TCA-peeler vi använder är registrerade som avancerade hudvårdsprodukter, s.k. CE-godkända och följer svensk lagstiftning.

Med en TCA-peeling kan den läkta huden naturligt fortsätta att producera pigment och behandlingen bleker inte huden. Efter en TCA peeling ska solexponering undvikas, och ett högt SPF med bredspektrum rekommenderas i flera månader efter behandlingen så att den nyligen exponerade huden inte skadas.

 

POST-SUMMER-TREATMENT-Low-def

LÄS MER OM AVANCERAD HUDVÅRD FÖR
OBS! Vid köp av kur bör behandlingsintervallen vara som mest var tredje vecka för att betraktas som kur. Kontant retur lämnas ej på outnyttjad kur. Gäller fyra månader efter inköpsdatum.